Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή αλλά πολύ γιορταστική, ότι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα!
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη
- 1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 φόρμα- λαγός
- Λίγη μερέντα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το baking powder και τη βανίλια
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά
- Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα-λαγό και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε
- Διακοσμούμε με τη μερέντα
Πηγή: imommy.gr